Peugeot hafif ticari araç serisinin temelini oluşturan Partner, Expert ve Boxer ve bu modellerin elektrikli versiyonlar yenilenerek tanıtıldı. Stellantis’in ticari araçlardaki hamlesindeki en önemli markalardan biri olan Peugeot, 2025 yılında ürün gamındaki her modelin elektrikli versiyonunu sunmayı ve 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmayı hedefliyor. Peugeot tamamen elektrikli hafif ticari araç serisinde, Avrupa’da, 8 yıl ve 200.000 km’ye kadar kapsamlı bakım ve servis sözleşmeleri de sunuyor.

Peugeot Yeni E-Boxer
Peugeot’un büyük van pazarındaki oyuncusu E-Boxer 200 kW/270 HP’lik tamamen elektrikli motoru ve 430 km’ye varan menziliyle öne çıkıyor.
Araç zemininde yer alan batarya ile 17 metreküpe kadar yükleme hacmini ve 1.500 kilograma kadar taşıma kapasitesini koruyan model yeni ön tampon, yeni yan aynalar ve hava akışını düzenlemek için otomatik olarak kontrol edilen perdelere sahip yeni, gövde renginde ızgaralar aerodinamik verimliliği optimize ederken daha çekici bir görünüm de sunuyor. Yeni Peugeot E-Boxer, Full LED yeni ön farlara ve yeni arka stop lambalarına da sahip. Ayrıca Peugeot ailesinin diğer üyeleri gibi bu model de yeni marka logusunu taşıyor. 

E-Boxer’ın iç mekanı; direksiyon simidi, gösterge paneli, ön konsol, koltuk kumaşları ve kapı panellerine kadar kapsamlı bir şekilde yenilendi.

Elektrikli Park Freni: Kontrol panelindeki bir kumanda ile kullanması daha pratik ve daha kolay.

Elektrikli Direksiyon: Yüksek hızlarda daha keyifli bir sürüş ve düşük hızlarda manevra yaparken daha fazla konfor için destek seviyesini otomatik olarak aracın hızına uyarlıyor.

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi: Sürücünün anahtarı cebinden çıkarmadan aracı açmasına, kilitlemesine ve çalıştırmasına olanak tanıyor. Bu, özellikle gün içinde çok fazla duraklayan teslimat sürücüleri için kolaylık sağlayan bir özellik.

Tamamen Dijital 7 İnçlik Gösterge Paneli: 3-boyutlu navigasyon haritası dâhil tamamen kişiselleştirilebilir gösterge paneli.
10 İnçlik Merkezi Dokunmatik Ekran: Yeni E-BOXER, büyük bir merkezi dokunmatik ekran üzerinden yönetilen, kapsamlı bir bilgi-eğlence sistemine sahip. Bilgi-eğlence sistemi; 3D bağlantılı TOM TOM navigasyon ve kablosuz mirror screen (Apple CarPlay ile AndroidAuto) özelliğini de içeriyor. Sesli Komut Sistemi, kullanımı daha da kolaylaştırmak üzere temel işlevleri doğal dilde kontrol etme olanağı tanıyor.

Kablosuz Şarj Sistemi: Ön panelin ortasında, hem sürücünün hem de yolcunun kolayca erişebileceği bir yerde bulunuyor. Elinde telefonla, gün içerisinde birçok kez aracına binip-inen profesyoneller için pratik bir çözüm. Ayrıca yeni E-BOXER’da bir adet USB-A ve bir adet USB-C soketi de bulunuyor.

Anadolu Isuzu IAA’ya Elektrikli BIG.e İle Katılacak Anadolu Isuzu IAA’ya Elektrikli BIG.e İle Katılacak

Yeni Sürüş Destek Sistemleri: Sürücü Yorgunluk Uyarısı, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Yaya ve Bisikletli Algılama İşlevi ile Otomatik Acil Durum Güvenlik Freni, Akıllı Hız Sabitleme’yi kapsıyor.

Yarı Otonom Sürüş: Adaptif Hız Sabitleme (Dur&Kalk Fonksiyonlu), Şerit Konumlandırma Sistemi ve Trafik Sıkışıklığı Yardımcısı’nı birleştiriyor. Sistem, örneğin düşük hızlı yoğun trafikte direksiyonu, freni ve hızlanma pedalını kontrol ediyor; ancak sürücünün ellerini direksiyonda tutması gerekiyor.

270 HP, 400 Nm ve 430 km menzil
Yeni E-Boxer, motordan bataryaya kadar tamamen yeni elektrikli bileşenlere sahip. Elektromotor 200 kW/270 HP güç ve 400 Nm ile yüksek bir tork değeri sunuyor. Yeni E-Boxer’, 110 kWsa kapasiteli bir bataryaya sahip ve 430 km’ye kadar sınıfının en yüksek menzilini (Birleşik WLTP normu sertifika aşamasında) sağlıyor. Maksimum hızı ise 130 km/s. Yeni PEUGEOT E-BOXER, sürüş koşullarına bağlı olarak, aracın performansını ve menzilini optimize etmek için ön konsoldan seçilebilen üç sürüş moduna sahip. Çok yönlü kullanım için “Normal” (Güç 160 kW ile sınırlı), optimum menzil için “Eco” (Güç 120 kW ile sınırlı) veya maksimum performans için “Power” (Toplam güç 200 kW) seçilebiliyor. 4 seviyeli rejeneratif fren işlevi için direksiyonun arkasındaki kulakçıklar kullanılabiliyor. 

E-Boxer, 11 kW üç fazlı entegre şarj cihazıyla donatıldı ve tüm uygulamalara ve altyapılara uygun şarj performansı sunuyor. Entegre sürekli şarj cihazı 150 kW'a kadar kapasiteye sahip. Tahmini şarj süreleri şu şekilde gerçekleştirilebiliyor:
150 kW halka açık şarj noktasında 55 dakika (%0’dan %80’e şarj).
11 kW Wallbox ile 11 kW entegre şarj cihazıyla 11 saat 45 dakika tam şarj.

Dizel motorlu Boxer da yenilendi
Yeni Peugeot E-Boxer farklı versiyonlarla sunuluyor. İki aks mesafesi (3,45 m ve 4,04 m) ile panel vanlar iki farklı uzunluğa (L2 ve L4) sahip. Böylece, 13 ile 17 metreküp hacim sağlayan toplam 4 versiyon ortaya çıkıyor. Üstyapı dönüşüm çözümleri için 4,04 metrelik aks mesafesine sahip E-Boxer ise, L3 veya L4 tek kabinli şasisi ve L3 veya L4 çift kabinli şasisi olarak sunuluyor. Peugeot, yeni E-Boxer’a ek olarak; 120 HP, 140 HP ve 180 HP olmak üzere 3 güç seçeneği ile 2.2 BlueHDi motor ve 6 ileri manuel şanzımanla donatılan içten yanmalı Boxer seçeneklerini de sunuyor. Ayrıca 140 HP ve 180 HP motorlar, tamamen yeni, 8 kademeli otomatik şanzımanla da sunuluyor. Yeni içten yanmalı Peugeot Boxer, yeni E-Boxer ile aynı tasarım, donanım ve özellikleri paylaşırken, farklı kullanım amaçlarına yönelik çeşitli siluet versiyonlarına (Dönüşüm dahil) ve uzatılmış gövde tiplerine de sahip. 
 

Editör: Akın Öcal