Mercedes-Benz ağır ticari araçların bağlı olduğu Daimler Truck, şirketin küresel yapılanması içinde önemli bir yere sahip olan Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesindeki AR-GE Merkezi’ne elektrikli araçlarla ilgili önemli bir görev verdi. 
2039 yılına kadar Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika bölgesinde sadece karbon nötr araçlar sunma hedefinde elektrikli yeni kamyon modellerini hızla açıklayan Daimler Truck’ın önde gelen üretim ve AR-GE merkezlerinden Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesindeki AR-GE Merkezi, bu hedefler için yeni görevler üstleniyor. 
Mercedes-Benz Türk, bu doğrultuda markanın ilk ağır sınıf elektrikli kamyonu unvanına sahip eActros300’ün de yol testlerini gerçekleştiriyor. 

Stellantis’in Yeni Platformu Menzili 800 Km’ye Çıkaracak Stellantis’in Yeni Platformu Menzili 800 Km’ye Çıkaracak


Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel konuyla ilgili şunları söyledi: “Mercedes-Benz Trucks’ın sıfır emisyon projeleri kapsamındaki araçlarını test edip dünya yolları için onaylama yetkisine sahip olan AR-GE merkezimiz, eActros’un da yol testlerini gerçekleştirmeye başladı. Önümüzdeki dönemlerde daha uzun menzilli versiyonlu araçlarla da bu testlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Elektrikli araçlar konusunda altyapı çalışmalarımızda, 2022’de devreye aldığımız iki adet 350 kW’lık elektrikli şarj istasyonumuzla ilk adımımızı atmıştık. Yeni şarj ünitesi yatırımı ile ülkemizde bir ilki gerçekleştiren şirketimiz, elektrikli gelecek için tam şarj hazır bir şekilde çalışmaya devam edecek.”
eActros gerçek kullanım şartlarında test edilecek
400 km’ye kadar menzile sahip olan eActros’un yol testlerini Türkiye’de gerçekleştirecek olan Aksaray AR-GE Merkezi, elektrikli kamyonları oluşturan komponent ve yazılımların gerçek kullanım şartları altında fonksiyonlarını ve ömürlerini de test edecek. Global müşteri kullanım koşullarını simüle edecek şekilde, araç tipleri de dikkate alınarak farklı kategorilerde test yolları belirleyen Mercedes-Benz Türk, bahsi geçen yollarda dört mevsim iklim koşullarını karşılayarak 1-2 yıl arasında testler yapacak. Şu an test edilen araçların, ilk etapta bir yıl içerisinde araç başına ortalama 150 bin km yol yapması planlanıyor. 
 

Editör: Akın Öcal