İlk Çeyrekte Stellantis'ten Güçlü Ticari Araç Karnesi İlk Çeyrekte Stellantis'ten Güçlü Ticari Araç Karnesi

23 yıl içinde Ford Transit, Avrupa hafif ticari araç sektörünün en prestijli ödülü olan Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü'nü (IVOTY) beş kez kazandı. 

IVOTY 2024 için yapılan seçimde, Türkiye’den Auto Ticari’nin de yer aldığı Avrupa'nın önde gelen ticari araç yayınlarının 24 üyesinden oluşan jüri, yeni Iveco eDaily ve Renault Trafic E-Tech'in arasında yeni Ford Transit Custom'a en yüksek notu vererek oylama sürecini tamamladı. 

Diğer finalistler arasında yer alan HYVIA Master E-Tech H2, Mercedes-Benz eCitan ve Opel Vivaro-e Hydrogen, günümüzde hafif ticari araç sektörlerinde mevcut olan aktarma organlarının çeşitliliğini ve seçeneğini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. 

IVOTY Başkanı Jarlath Sweeney. Ödül töreninde yaptığı konuşmada Ford Transit'in IVOTY'yi beşinci kez kazanmasına dikkat çekerek, “İlk olarak 2001 ve 2007'de o zamanki her şeyi kapsayan modelle, daha sonra 1 tonluk varyantı piyasaya sürdükten sonra 2013'te Transit Custom ile ve 2020'de ve şimdi de 2024'te bu unvanı aldı. Bu önemli bir başarı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. 

IVOTY 2024 ödülünün Fransa'daki Solutrans 2023 fuarında takdim edilmesinden önce bir açıklama yapan Ford Pro Europe Genel Müdürü Hans Schep ise şunları söyledi "IVOTY jürisinin bu prestijli ödülü tamamen yeni Transit Custom'a vermesinden büyük gurur duyuyoruz. Avrupalı müşterilerin önde gelen bir tonluk minibüs tercihi olan yepyeni Transit Custom, onların geniş kapsamlı ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı ve üretildi. Ödüllü dizel modelimizin yanı sıra, müşteriler yakında elektrikli ve aracımızın PHEV versiyon seçeneklerine de sahip olacaklar. Her model, müşterilerimizin işletmelerinin gelişmesine yardımcı olmak için Ford Pro'nun çalışma süresi, şarj ve üretkenlik yazılımı ekosistemine yenilik ve süper hızlı bağlantı ile doludur."

Ford Pro adına ödülleri Ürün Programları Başkan Yardımcısı Tim Slatter aldı, Slatter konuşmasında, şunları söyledi: "Bu, müşterilerimiz için kalite odaklı ürünler gelistiren dünyanın dört bir yanındaki bütün Ford ekipleri için gurur verici bir noktadır. Jürinin, ürünlerimizin kalitesini takdir etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz."  

Editör: Akın Öcal