Volkswagen'in tamamen yeni bir hafif ticari araç konsepti olarak tanıttığı ve kısa zamanda pazara sunduğu ID. Buzz Cargo, 2023 Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) olarak açıklandı.

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation fuarının basın gününün akşamında H'Up Konferans Merkezi'nde düzenlenen özel ödül töreninde, Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) CEO'su Dr. Carsten Intra, IVOTY 2023 ödülünü IVOTY Jüri Başkanı Jarlath Sweeney'den aldı.

Türkiye’den autoticari.com ticari araçlar haber sitesiyle birlikte Avrupa ülkelerinden 24 üyeli uzman gazeteci jürisi, tamamen elektrikli Volkswagen Ticari Araçlar ID. Buzz’ı en yakın rakibi olan yeni Ford Pro E-Transit'in on puan önünde 110 puanla ödüllendirdi.

Renault Kangoo E-Tech Van, Nissan Townstar Zero-Emission ve Mercedes-Benz eCitan üçlüsü ise üçüncü sırada yer aldı. Kısa listeye kalan diğer adaylar arasında Fiat Professional Doblò & Scudo serilerinden yeni modeller yer aldı. Tesadüfen, ilk üçte yer alan finalistlerin hepsi elektrikle çalışan ticari araçlardan oluştu.

Renault Kangoo Van & Mercedes-Benz eCitan’ın içten yanmalı versiyonları geçtiğimiz yılın IVOTY ödüllerini almaya hak kazanmıştı.

IVOTY Başkanı Jarlath Sweeney, törende Volkswagen Ticari Araçlar’la ilgili şunları söyledi: “Tamamen yeni bir hafif ticari araç konseptinin ortaya çıkması ve hemen pazara girmesi çok sık değildir. Yeni ID. Buzz bu konuda örnek teşkil etmektedir ve hafif ticari araç endüstrisindeki en büyük ödül olan bu ödülle hakkıyla onurlandırılmıştır. Çevreye duyarlı kentsel çevre bilince mükemmel bir şekilde uyan bu benzersiz aracı yarattığı için Volkswagen Ticari Araçlar tasarım ekibini tebrik ederiz. Fütüristik ve şık tasarımıyla kendini ifade eden araç, V şekilli kaputu, göze çarpan VW arması ve kısa sarkıntılarıyla 70 yıl önceki orijinal Transporter T1'e geri dönüyor.”
IVOTY 2023 ödülünü  alan Volkswagen Ticari Araçlar CEO'su Dr. Carsten Intra ise şu açıklamayı yaptı:: “ID. Buzz Cargo, '2023 Yılının Ticari Arac.  Pazarlarımızdan gelen ilk siparişler bize yen ID. Buzz Cargo’nun ticari müşteriler için doğru zamanda doğru model olduğunu gösteriyor. ID. Buzz’ın göründüğü her yerde aldığı duygusal geri bildirimle beraber  mobilitenin yeni şekli yeni doğru onayı da alıyor. Ancak en yüksek takdir, çok saygı duyulan jürinin oyudur: önemli Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülünü kazanmak büyük bir onurdur! Bunun için tüm Volkswagen Commercial Vehicles ekibi adına jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Son derece gururluyuz ve çalışmalarımıza verilen bu takdirle her müşterimize doğru ticari aracı sunmaya her zamanki gibi çalışmak için bir motivasyon olarak görüyoruz.

31. yılında, Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü'nün ana kriterleri araçların hafif ticari araç sektörünün verimlilik, güvenlik, sürdürülebilirlik ve çevre standartlarına katkısıdır. Aracın hak kazanabilmesi için ödül aldığı yılın sonunda yeni, seri üretimde olması ve önemli bir teknolojik yenilik sunması gerekiyor.

Iveco Finansal Verilerini ve Gelecek Stratejini Açıkladı Iveco Finansal Verilerini ve Gelecek Stratejini Açıkladı

IVOTY oylama süreci Birleşik Krallık Karayolu Taşımacıları Derneği -RHA UK tarafından bağımsız olarak karara bağlanıyor.

Editör: Akın Öcal