Müşterileriyle ortak projeleriyle gerçek şartlarda elektrikli araç geliştirme çalışmalarına yaklaşık 15 yıl başlayan Renault Trucks, üç yılı aşkın bir süredir Blainville-sur-Orne fabrikasında elektrikli kamyonların seri üretimini yapıyor. Bir işletmede enerji geçişini sağlamak uzun ve zahmetli görünse de taşımacılık profesyonellerinin şüphe ve çekincelerini herkesten daha iyi bilen Renault Trucks, stratejik planlamalara yardımcı olmak için akülü elektrik teknolojisine geçişin anlaşılmasını kolaylaştıran bir eğitim aracı geliştirdi. "Dekarbonizasyon Akademisi" olarak adlandırılan, ücretsiz ve herkese açık olan bu yeni online eğitim platformu, Renault Trucks tarafından geliştirilen eğitim bilgilerini sunuyor.
Renault Trucks, içeriği oluşturmak için alandaki uzmanlığından ve müşterilerinden günlük olarak topladığı bilgilerden yararlanarak en sık sorulan soruları yanıtlıyor. Geçiş yapmakta kararsız olan taşımacılık profesyonellerinin dile getirdiği şüpheleri dinlerken ayrıca bu süreçte zorluklarla karşılaşan ancak üstesinden gelmeyi başaranların görüşlerini de alıyor. Tüm bu iyi uygulamalar ve deneyimler, Renault Trucks tarafından elektrik teknolojisi ve alternatif enerjilerin anlaşılmasını kolaylaştırmayı amaçlayan e-eğitim programında paylaşılıyor.

Karsan Hidrojenli Otobüslerinde Toyota Yakıt Hücresi Kullanacak Karsan Hidrojenli Otobüslerinde Toyota Yakıt Hücresi Kullanacak

"Dekarbonizasyon Akademisi" eğitim videoları, şirket içi ve dışından uzman görüşleri, taşımacıların ve üstyapı uzmanlarının deneyimlerini içeren eğitim kursları kataloğuna erişim sağlıyor. Her kurs, birkaç modülden oluşuyor ve otuz dakikadan kısa sürede tamamlanacak şekilde sunuluyor. 
Online olarak ulaşılabilir durumdaki 4 kurs:

Alternatif enerjilerin dizel ile karşılaştırılması da dahil olmak üzere karayolu yük taşımacılığının karbondan arındırılmasına ilişkin genel bir bakış sunan dekarbonizasyona giriş.

Elektrikli kamyonlara ayrılan, nasıl çalıştıkları ve çalışma koşulları ile yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkileri hakkında fikir veren bir kurs. Bu kurs, ayrıca Düşük Emisyon Bölgelerini de inceliyor.

Menzilleri, kullanım ömürleri, kullanılan mineraller ve geri dönüşümle ilgili soruları yanıtlayan, özellikle lityum iyon batarya konusuna ayrılan bir kurs.

Taşımacılığı dekarbonize etme yoluna giren şirketlerin gerçek uygulama örnekleri, karşılaştıkları zorluklar, bunların üstesinden nasıl geldikleri ve deneyimledikleri faydaları paylaşan bir bölüm.

Tablet veya akıllı telefonlarda kullanım için optimize edilen platformun, kullanıcıların her yerde eğitime katılabilmesi için tasarlandığı kaydedilirken öğrenciler, bir profil oluşturarak kursu kendi hızlarında takip edebiliyor ve ayrıca duraklatıp daha sonra geri dönebiliyorlar. Kursu tamamladıktan sonra katılımcılar, bir sınava girerek bilgilerini test edebiliyor ve konuyla ilgili ek makaleler okuyabiliyorlar. Kursun sonunda ise sertifika almaya hak kazanıyorlar. 

Fransızca ve İngilizce olarak sunulan "Dekarbonizasyon Akademisi", düzenli olarak yeni içeriklerle güncelleniyor. 

Dekarbonizasyon Akademisi’ne kayıt için; https://decarbonisation-academy.renault-trucks.com 

Editör: Akın Öcal