2019 yılında iki büyük otomotiv grubu PSA ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tarafından gündeme getirilen ve 2021 yılının başlarında tamamlanan birleşmeyle dünyanın büyük otomotiv gruplarından biri haline gelen Stellantis; Çin, Afrika, Orta Doğu, Okyanusya ve Hindistan gibi potansiyeli olan pazarlara ek olarak, Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika pazarlarında da güçlü bir varlık göstererek yolculuğuna bir yıl önce başladı.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Sektörümüz, müşterilerimizin giderek daha da dijitalleşen yaşam tarzlarından güç alarak yeni ve heyecanlı bir döneme giriyor. Dünyamızın tam da yeni bir ruha ihtiyaç duyduğu böyle bir zamanda herkes için temiz, bağlantılı, ulaşılabilir ve güvenli hareket özgürlüğü sunan Stellantis’in doğmuş olması bir tesadüf değil. Her Stellantis çalışanına, ortak birliğimizi oluştururken her gün yaptığı katkılar ve parlak bir geleceğe giden yolda büyük başarılar elde ettiği için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Peugeot’nun Ticari Araçları Türkiye İçin Gün Sayıyor Peugeot’nun Ticari Araçları Türkiye İçin Gün Sayıyor

Yakıt hücreli ticari araçlar geliyor

2021’de 10’dan fazla yeni ürün piyasaya sunan Stellantis, 14 ikonik marka ve iki mobilite markasıyla sürdürülebilir bir mobilite teknoloji şirketi olma yolunda dönüşüm gerçekleştirmek amacıyla elektrifikasyon ve yazılım stratejileri yürüterek bu alanda 2025 yılına kadar 30 milyar Euro’dan fazla yatırım planlandığını açıkladı.

Aralarında yakıt hücreli hafif ticari araçların da yer aldığı 33 elektrikli araç ve önümüzdeki 18 ay içinde gelecek olan 8 elektrikli araç için iddialı bir elektrifikasyon stratejisinin tanıtılması ve Automotive Cells Company, Factorial Energy, LG Energy Solution, Samsung SDI ve Vulcan Energy ile yürütülecek iş birliği programları gerçekleştirildi.

Editör: Akın Öcal