Fotoğraflar: VDA/Lars Hübne

Frankfurt'taki Eurobike ve Münih'teki IAA Mobility'deki iki aşamalı test günleri ve seçim sürecinin ardından Yılın Uluslararası Kargo Bisikleti Ödülleri (CABOTY) sahiplerini buldu. 

Yeni Elektrikli Mercedes eSprinter 440 Km Menzille Tanıtıldı Yeni Elektrikli Mercedes eSprinter 440 Km Menzille Tanıtıldı

İngiliz üretici EAV 2Cubed ile “Ağır” kategoride, Alman üretici Muli Motor katlanabilir sepetli Long John modeliyle “Hafif” kategoride, Alman Carla Cargo ise “Treyler” kategorisinde 20’den fazla adayın yarıştığı yarışmada 2023 Yılının Uluslararası Kargo Bisikleti Ödülü’nün kazananları oldular. 

EAV, ikonik iPhone tarzı tasarımın tutarlı bir paketiyle finalde jüriyi ikna ederken, karmaşık olmayan kullanım, sağlam hacim yapısı ve Heinzmann merkezi aks motoruna sahip güvenilir tahrik teknolojisi kargo bisikletinde öne çıkan özellikler oldu. 

Muli Motor ise jüri üyelerini çevik ve güvenli kullanımıyla, yüklüyken bile sessiz Shimano otomatik tahrik sistemi ve Eurobox uygunluğu sayesinde ticari uygulamalar ve römork kullanımı için yüksek esnekliğiyle etkiledi. 
Carla Cargo maliyetli yatırımlar olmadan bile hacimli yüklerin bisikletle taşınması ve profesyonel bir kasa sunan Con-Pearl gövdeli sistemiyle ödülü kazandı. 

İklim-nötr kentsel lojistiğin önemli parçası
Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği (VDA) Genel Müdürü Jürgen Mindel ödül töreninde kargo bisikletlerinin IAA’nın da yansıtmak istediği gibi iklim-nötr kentsel lojistiğe giden yolda kilit rol önemli bir rol oynadığını vurguladı.
VDA, Alman Bisiklet Lojistiği Derneği (RLVD) ile işcbirliği içinde, HUSS-VERLAG'ın sektör dergisi LOGISTRA tarafından başlatılan 2019 Kargo Bisikleti Ödülü'nün partnerleri arasında yer almıştı.

Kargo bisikletleri ticari araçların tamamlayıcısı
RLVD yönetim kurulu üyesi, jüri üyesi ve kargo bisikleti lojistiği uzmanı Martin Schmidt, kargo bisikletlerinin panelvan ve kamyonlara, kentsel lojistiğin genel yapısına akıllı, iklim dostu, yüksek performanslı ve yerden tasarruf sağlayan olarak bir tamamlayıcı olarak katkı yaptığını vurguladı. 

LOGISTRA'nın Test+Technik Yöneticisi ve ödülü hayata geçiren Johannes Reichel ödül töreninde, genç endüstrinin inovasyona olan hevesi hiç kırılmadığını söyleyerek ödülün geniş bir yelpazede olmasına rağmen hiçbir şekilde tüm pazarı kapsamadığını açıkladı. 

Hafif Kargo Bisiklet 
1 Muli Motor
2 DLiWR Pulse Pro
3 Larry vs. Harry eBullitt X EP8 Convoy

Ağır Kargo Bisiklet 
1 EAV 2Cubed
2 Tricargo Lademeister
3 Mubea U-Mobility Cargo Pack

Treyler-Bisiklet
Carla Cargo/Con-Pearl Box

Editör: Akın Öcal