Koç Topluluğu bünyesinde artan elektrikli araçlara yönelik şarj cihazları üretmek üzere kurulan WAT Mobilite, güneş panelleriyle desteklenen yeşil şarj istasyonunun ilkini İstanbul Kalamış Marina'da hizmete açtı. 2024 yılı sonuna kadar Ankara, Bodrum ve Mersin gibi farklı lokasyonlarda projelerine devam etmeyi planlayan WAT Mobilite, e-mobilite ekosistemini geliştirerek net sıfır karbon emisyonu hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

WAT Mobilite & WAT Motor Genel Müdürü Oğuzhan Öztürk, "Elektrikli araçlar, karbon salınımını azaltma açısından önemli bir adımı temsil ediyor. Bu hedefe ulaşmak için elektrikli araçlara geçişi teşvik etmek, altyapıyı geliştirmek ve sürdürülebilir ulaşım politikalarını desteklemek önemli. WAT Mobilite’nin sürdürülebilirlik taahhütleri doğrultusunda 2030'a kadar tüm elektrikli araç şarj istasyonlarının enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı ve 2050'ye kadar şirket genelinde net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmayı planladıklarını söyleyerek, “Bu doğrultuda, güneş panelleriyle desteklenen şarj istasyonlarımızı artırarak çevre dostu ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya devam edeceğiz. Batarya depolama sistemi sayesinde, enerji kesintilerine karşı önlem alarak kesintisiz şarj hizmeti sunuyoruz. Bu entegre yaklaşım hem güvenilir hem de sürdürülebilir bir şarj deneyimi sağlamamıza olanak tanıyor” diye konuştu. 

Karsan Hidrojenli Otobüslerinde Toyota Yakıt Hücresi Kullanacak Karsan Hidrojenli Otobüslerinde Toyota Yakıt Hücresi Kullanacak

WAT Mobilite'nin Güneş Panelli Şarj İstasyonu, yüksek verimlilik ve minimum gölgeleme özelliğine sahip güneş panelleri ve batarya depolama sistemi ile donatıldı. AC Şarj Cihazları AX Serisi, elektrikli araçların şarj edilmesini sağlayan 22 kW gücünde bir şarj istasyonu olup, IP56 derecesinde su ve toza dayanıklı olarak tasarlandı. DC Şarj İstasyonu DS Serisi ise 180 kW gücünde çift soketli bir ünite olarak donatıldı ve IP55 derecesinde su geçirmezlik sağlıyor.
 

Editör: Akın Öcal