Volkswagen Ticari Araç’ın 1950’lerde pazara sunduğu ikonik modeli T1, yani orijinal Bulli’den ilham alarak elektrikli olarak yeniden doğan ID. Buzz, Türkiye’de. 

Dizel Kamyonu Elektrikliye Çeviren Renault Trucks Onayı Aldı Dizel Kamyonu Elektrikliye Çeviren Renault Trucks Onayı Aldı

IAA’da büyük ilgi gören ID. Buzz, şimdi de Galataport’ta yer alan Doğuş Otomotiv Plus Müşteri Deneyim Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Ziyaretçiler Volkswagen Ticari Araç markasının geleceğini temsil eden yeni ID. Buzz’ı, 31 Ekim 2022 tarihine kadar görebilecekler.

Tamamen elektrikli olarak tasarlanan ilk hafif ticari araç olan ID. Buzz Cargo modeli bu yıl 31’incisi düzenlenen International Van of the Year (IVOTY) – Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülleri’nde 2023 Yılının Ticari Aracı ödülüne layık görüldü. 

ID. Buzz Cargo sonbahardan itibaren Avrupa’da, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren Türkiye yollarında kendini gösterecek. 
Karbon ayak izi sıfıra indirgenen ID.Buzz’ın her iki versiyonun iç mekanında, geri dönüştürülmüş sentetik malzemeler yer alırken, gerçek deri kullanılmıyor. Yeni model serisinde yer alan sürüş asistanları, mükemmel sürüş kolaylığı ve güvenlik sunuyor. ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo’da, diğer araçlardan ve ulaşım altyapısından gelen sinyalleri kullanarak olası tehlikeleri gerçek zamanlı olarak tespit edebilen yerel uyarı sistemi 'Car2X' yakın çevre ve tehlike uyarıları standart olarak yer alıyor. Ayrıca kendini geliştirebilen  “Trained Parking”- kendi kendine park etme, “Travel Assist”- yarı otonom sürüş asistanının en son sürümü gibi yenilikçi ve birbirine bağlı teknolojiler opsiyonel olarak sunuluyor. 'Swarm verileri’yle çalışan Travel Assist, önünüzdeki araçla güvenli sürüş mesafesini korurken aracınızı şeritte kolay tutma imkânı sağlıyor. 

Front Assist - ön bölge asistanı - ve Lane Assist - şerit takip asistanı, standart olarak sunulan diğer sürüş asistanları arasında. Bununla birlikte bir başka yeni özellik olan önceden kaydedilmiş bir rota üzerinde otomatik park etmeyi sağlayan Memory Function – hafıza fonksiyonu da her iki modelde yer alıyor.
 
170 kW'a kadar şarj gücü
ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo modellerinde toplam 82 kWh (net: 77 kWh) enerji sağlayan yüksek voltajlı lityum iyon batarya bulunuyor. Batarya, arka aksa entegre edilmiş olan 150 kW'lık elektrik motorunu besliyor. Maksimum hız elektronik olarak 145 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın elektrikli motoru 310 Nm'lik maksimum tork üretiyor. Bataryanın konumu sayesinde iyice düşürülmüş olan ağırlık merkezi sayesinde aracın dinamizmi artıyor. Tasarım, ID. Buzz'ın dönüş dairesi çapının yaklaşık 11 metre olmasını da sağlıyor. Lityum iyon batarya, 11 kW alternatif akımla (AC) şarj edilebildiği gibi, bir CCS konektörü aracılığıyla DC hızlı şarj istasyonunda 170 kW'a kadar artan bir güçte şarj edilebiliyor. Bu şekilde şarj edildiğinde, bataryanın şarj seviyesi yaklaşık 30 dakikada yüzde 5'ten yüzde 80'e yükseliyor. 
 

Editör: Akın Öcal