Lojistik sektörünün yıllardır bekleyen yatırımlarının güçlü bir şekilde hayata geçirildiğini söyleyen Turfan, 2010-2015 yılları arasında pazarın 30 bin adetler seviyesinde olduğunu daha sonrasında 7 bin adetlere kadar düştüğünü hatırlattı. Pazarın düştüğü dönemde yapılan toplantılarda pazarın bir çıkış yaşayacağını söylediklerini kaydeden Turfan, “Şu onda o çıkışı yaşıyoruz. Geçen yıl 26 bin 500 adetlere çıkan pazar bu sene 30 bin adetleri zorluyor” dedi.

Küresel tedarikte yaşanan sorunlar olmasa Türkiye’de daha fazla ağıt ticari araç satılacağını ifade eden Turfan, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yılın ilk 5 ayında 10 bin 250 adet araç satılmıştı, bu yılın aynı döneminde 9 bin 750 adet araç satışı oldu. Tedarik zincirinde problemler olmasaydı geçen senenin üzerinde bir pazar olurdu. Lojistik sektöründeki hareket pazara yansıyor.”

Turfan, lojistik sektöründeki hareketliliğin çekici satışlarına yansıdığını belirterek, ağır ticari araç segmentinde çekicinin payının yüzde 75’e kadar çıktığını söyleyerek bu oranın bir rekor olduğunun da altını çizdi. “Çekicinin payı hiçbir zaman çekici payı bu kadar yüksek olmamıştı” diyen Turfan, bunun sebebi olarak pandemi ile birlikte e-ticaretin artmasına, lojistikteki hareketlerin yükselişine ve yurtdışı ticaretteki gelişimi gösterdi.

ARCLOG’dan 100 Adetlik Renault Trucks Yatırımı ARCLOG’dan 100 Adetlik Renault Trucks Yatırımı

2021 yılında Ford Trucks olarak Belçika’dan sonra Fransa ve Almanya pazarına girdiklerini ihracat adetlerinin katlanarak büyüdüğünü vurgulayan Turfan, “Avrupa yapılanmamızın büyük bölümü tamamlandı. Sadece içerde İsviçre ve Avusturya kaldı. Avusturya ile çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki aylarda orada da hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Editör: Akın Öcal