Daha önceki yılların aksine ilk defa Yenikapı Fuar alanında açılacak olan Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda 21 ülkeden katılımcılar mal ve hizmetlerini tanıtacaklar. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, EKO MMI Fuarcılık tarafından 15. kez düzenlenecek.
Türkiye’nin uluslararası lojistik gelirlerini 2025’de 20 milyar dolara, 2030’da 30 milyar dolara yükseltmeyi amaçladığını söyleyen EKO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ekin Seren Ünsaç, logitrans’ın bu süreçte lojistiğin tüm tarafları için katma değer yaratan güçlü bir platform haline geldiğini söyledi.

Fuarda yer alacak olan ülkeler: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çekya, Mısır, Estonya, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Kazakistan, Letonya, Rusya, Sırbistan, İspanya, Hollanda, Türkiye, Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık olarak açıklandı. Fuarda 4 ülke, Almanya, Çekya, Rusya, Letonya ise pavilyon olarak temsil edilecek.

ABC Lojistik Filosuna 250 Tırsan Treyler ABC Lojistik Filosuna 250 Tırsan Treyler

Logitrans’ta 164 katılımcı kuruluş ve şirket yer alacak. logitrans’ın katılımcıları arasında Türk lojistik sektöründen Sarp Intermodal, Arkas, Galata, Evolog, Omsan, Karınca, Ulusoy, Tırsan gibi lojistik sektörünün dev isimleri dikkat çekiyor. Uluslararası alanda önemli bir ilerleme kateden ve küresel hava kargonun en önemli oyuncularından biri haline gelen Turkish Cargo ise yine logitrans’ın vitrin katılımcılarından biri olacak. 

Fuara Türkiye dışından katılan kuruluşlar ise DFDS, Kazakhstan Railways, Qatar Airways, Lufthansa Cargo, Port of Trieste, DSV, Port of Toulon, Port of Marseille gibi önemli isimler alacak. Alman Pavilyonu’nda ise Dachser, Interrail Europe gibi dünya markaları fuarda temsil edilecek.

Küresel ekonomilerin büyümesinde lojistiğin öneminin pandemi döneminde çok net anlaşıldığını belirten Ekin Seren Ünsaç, şunları söyledi: “Dünyada tüketim hacminde önemli bir büyüklüğü oluşturan Avrupa ve batı bloku pandemi sürecinde yer yer kopan dünya tedarik zincirine şimdi çok daha stratejik bir gözle bakıyor. Türkiye’nin konumu, tüm coğrafyalara olan erişim olanakları, lojistik alt yapısı ve kendi sektörlerinde yetkin şirketleri ile çok daha önemli hale geldi. Türkiye sadece bir bölgesel çözüm merkezi değil, tesisleri, depoları, karayolları, deniz ve hava limanlarıyla dünyanın lojistik hublarından biri olma yolunda.”
 

Editör: Akın Öcal