Mühendislik plastikleri bileşen üretimiyle Avrupa’da ise ilk 10 üretici arasında yer alan Epsan, 2022 yılında ihracatının yüzde 35’ini otomotiv, yüzde 15’ini ise elektrik ve elektronik alanında gerçekleştird. 2023 yılında ihracata katkı sağlayacak yeni yatırımlara hazırlanan şirket, yeni kurulacak üretim hattıyla kapasitesini 10 bin ton artırmayı planlıyor. 
Otomotiv sektöründe satış hedefi yüzde 50
Başta Avrupa bölgesi olmak üzere 50 ülkeye ihracat yapan Epsan’ın, cirosunun yüzde 65’ini ihracat karşılıyor.  Epsan Yönetim Kurulu Üyesi Bora Efe, “Almanya, Fransa İtalya ve İspanya’daki satışlarımızda artış var. Otomotiv sektörüne satışlarımız bir önceki yıla kıyasla yüzde 35 artarken, elektrik elektronik ve inşaat sektörlerinde ise yaklaşık yüzde 25 artış gösterdi.  Üretim kapasitesi ve pazar payında Türkiye’de lider konumdayız. 2023 ve 2024 yılında üretim sahamıza yeni ekstruder makinaları ekleyeceğiz.  Bu sayede makina parkurumuzu ve kapasitemizi geliştireceğiz. Halihazırda kullandığımız paketleme ve hammadde taşıma otomasyon sistemlerinin yanı sıra hammadde yükleme ve mamul taşıma için yeni robotlar devreye alacağız. Yeni adımlarımızla birlikte otomotiv sektöründeki satışlarımızı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca beyaz eşya ve elektrik elektronik sektöründe de daha aktif olmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

H.I.G Capital Spheros’u Valeo’dan Satın Aldı H.I.G Capital Spheros’u Valeo’dan Satın Aldı


Sıfır emisyon araç üretimine katkı sağlama hedefi
Özellikle Avrupa’da gündemde olan yeni regülasyonlara uygun sürdürülebilir, yüksek teknoloji çözümleriyle ana sanayinin sıfır emisyon araç üretimine de önemli bir katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Efe, “Elektrikli araçlarda, elektrik elektronik sektöründe kullanılan Avrupa standartlarıyla uyumlu poliamid pazarında da büyümeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda elektrik ve elektronik sektöründe sayısı artan UL sertifikalı alev geciktiricili ürün portföyümüzle pazar payımızı hızla artırmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Akın Öcal