Isuzu D-MAX Pick-Up Elektrikleniyor Isuzu D-MAX Pick-Up Elektrikleniyor

Elektrikli hibrid aracıyla zorlu Dakar Rallisi’nde yarışan Audi, şimdi de dört kapılı crossover coupé konsept modelini tanıttı. 4,98 metre uzunluğundaki Activesphere Sportback’in arka kısmı, bir düğme yardımıyla açık bir kargo alanına ("active back") dönüşebiliyor. Bu sayede e-bisikletler veya su ve kış sporları ekipmanlarını taşımak için imkan sunuyor.
Audi activesphere 600 km'nin üzerinde menzil sunduğu ve 800 volt teknolojisi sayesinde hızlı şarj süresiyle öne çıkarken, uygun arazide otonom sürüş özelliği de sunuyor. 


Verilen bilgilere yüksek teknolojili artırılmış gerçeklik gözlükleri, gerçek ortamın ve rotanın bir görünümünü sunarken, aynı anda 3D içeriği ve etkileşimli öğeleri görüntülüyor, sürücüler ve yolcular için ayrı ayrı yapılandırılabiliyor. Bu, sürüş durumu ve navigasyon gibi sürüşle ilgili bilgilerin sürücü tarafından görüntülenebileceği anlamına geliyor. İç kısımda kontrol panelleri ve diğer sanal ekranlar, çıplak gözle görülemeyecek şekilde gizli ve minimalist bir şekilde tasarlanırken yüksek teknoloji desteğinin sanal dünyayla gerçeği araç kabininde birleştirildiği ifade ediliyor. 


Aracın boyutları
4,98 metre uzunluğunda, 2,07 metre genişliğinde ve 1,60 metre yüksekliğindeki boyutlarıyla Audi activesphere’in hacimli çamurluk çıkıntıları değişken, elektronik olarak kontrol edilen quattro dört tekerlekten çekişi canlandırıyor. Audi activesphere'in yerden yüksekliği; arazi kullanımı sırasında, 208 milimetrelik temel yükseklikten 40 milimetre artırılabiliyor veya yol sürüşünde aynı miktarda alçaltılabiliyor. Araçta yer alan topografik özellikli navigasyon sistemi aracın arazi kabiliyetine teknolojik destek sunan önemli bir özellik olarak öne çıkıyor. 
Pick-up dünyasına açılan değişken mimari 
Audi activesphere konseptin özellikle arka bölümü, geleneksel pick-up modellerinden alışık olduğumuz geniş bir yük alanına sahip olmasa da spor ekipman ve malzemeleri gibi standart ölçüleri aşan yüklerin taşınmasını mümkün kılıyor.
Açık bir yük alanına ihtiyaç duyulması halinde arka kısmın alt, dikey bölümü yatay olarak katlanıyor ve Aktive Back adı verilen bir kargo alanı açılıyor. Arka tarafın yanal yüzeyleri ve C sütunları, dinamik silueti korumak için sabit kalırken, kabini izole etmek için arka koltukların arkasından motorlu bir bölme açılıyor.

PPE tahrik teknolojisi
Audi activesphere, markanın 2023’ten sonra araçlarında sunacağı elektrikli platform “Premium Platform Electric” veya kısaca PPE olarak anılan modüler tahrik sistemiyle sunulacak. Dört tekerlekten çekişli Audi activesphere konseptinin ön ve arka akslarındaki elektrik motorları birlikte toplam 325 kW güç ve 720 Newton metrelik bir sistem torku sağlıyor. Ön ve arka tekerlekler, beş bağlantılı bir aks ile birbirine bağlı.

10 dakika şarjla 300 kilometre menzil
Gelecekteki tüm PPE modellerinde tahrik teknolojisinin kalbi, 800 voltluk şarj teknolojisi olacağı kaydediliyor. PPE teknolojisinde 10 dakika, araca 300 kilometreden fazla güç sağlayacak enerjiyi almak için yeterli bir süre olacağı belirtiliyor. 
 

Editör: Akın Öcal