1937'de üretilen Mercedes-Benz ambulansı, göze çarpmayan gri boyasıyla günümüz standardından oldukça farklı.  Mercedes-Benz Müzesi'ndeki Koleksiyon Odası 3'te: Yardımcılar Galerisi’nde 2001 model mavi ışıklar, siren ve parlak renklerde tanıdık dış görünüme sahip olan Mercedes-Benz Sprinter'ı temel alan bir kutu gövdeye sahip bir acil durum ambulansıyla komşu olan bu araç, müzik enstrümanı üreticisi Hohner filosundan miras.


20. yüzyılın ortalarından itibaren standart hale gelen görsel ve sesli uyarı fonksiyonlarına henüz sahip olmayan bu özel aracın üzerinde sağlık hizmetlerini simgeleyen bir Kızıl Haç işareti bulunan bir fara sahip.

Atlas Ailesi 2 Yeni Modeliyle 15 Tona Ulaştı Atlas Ailesi 2 Yeni Modeliyle 15 Tona Ulaştı


Hohner, için 1937'de sunulan ve 57 kW (78 hp) 3,2 litrelik altı silindirli motora sahip konforlu Mercedes-Benz 320'yi (W 142) temel alan bu ambulans, arkada çift kanatlı kapısı ve sol tarafta üst üste iki hasta için sedyeye sahip. 
86 yıl önce, bir kaza veya başka bir tıbbi acil durumda, olay mahallinde ilk yardıma değil, bir hastaneye veya muayenehaneye hızlı ve güvenilir ulaşıma odaklanırken yolda acil tedavi için bazı donanımlar bulunuyordu. 
 

Editör: Akın Öcal